Szolgáltatások

 

integrált manuálterápia

Az integrált manuálterápia a mechanoterápia csoportjába tartozik.  Elsősorban az ízületek, izmok mozgatására irányuló kezelési mód. A kezelés kiterjed az ízületeket körülvevő izmok, lágy részek átdolgozására is (masszázs, izomnyújtás).

A Manuálterapeuta a gerincoszlopra történő kézzel való ráhatással kezel, hiszen ezen keresztül elérhető a szervezetet irányító idegrendszer is, illetve hatásosan veheti fel a harcot a különböző ízületi és egyéb mozgásszervi eredetű fájdalmak ellen.

A kezelés: mély izmok átmasszírozása, mobilizációja, vagyis az izmok nyújtása csak a mozgathatóság határáig, és amennyiben szükséges manipuláció elvégzése.  Gyors és határozott enyhe túlmozgatás, mely néha együtt jár egy apró ropogással. A mai világban a sok túlterheltség miatt szinte minden második embernek vannak gerincproblémái. Ezeket nagy százalékban a csigolyák elmozdulása okozza. A terápia abban segít, hogy a csigolyák visszarendeződjenek a helyükre, hogy ne okozzanak a későbbiekben problémát. Légző technikával segítjük az izmok elernyedését, mely még hatékonyabbá teszi a terápiát.

Ellenjavallat (kontraindikáció):

 •  csont és ízületi gyulladás, lázas állapot
 •  veleszületett ízületi betegség
 •  daganatos megbetegedések
 •  előrehaladott csontritkulás, csontelhalás, csonttörés
 •  ízületplasztika, protézis, ízület elmerevedése, ízületi hipermobilitás
 •  gerincsérv, gerincvelő bántalom
 •  akut ideggyöki fájdalom, vérzékenység, véralvadási problémák esetén

A terápia időtartama : 45 perc

 

Dorn-terápia

A Dorn-terápiát, az 1900-as évek vége felé egy német gyártulajdonos, Dieter Dorn fejlesztett ki egy idős parasztembertől ellesett fogások alapján.
A terápiát a hagyományos népi gyógyászatból származó holisztikus szemlélet teszi rendkívül hatékonnyá. A terapeuta mindig az egész testet vizsgálja és kezeli, megkeresve a probléma kialakulásának valódi okát, amely sok esetben távol esik a panasz jelentkezésének helyétől.
A Dorn-terápia egyik legfőbb célja az ízületek szabad mozgását akadályozó különféle blokkok manuális feloldása. A mozgásszervi panaszok hátterében gyakran állnak olyan, sokszor alig észrevehető ízületi elváltozások, kisebb-nagyobb kimozdulások, amelyek a csigolyák egymáshoz viszonyított szabad mozgását illetve a környező izmok működését akadályozzák. A korlátozott mozgás következtében megváltozik a testtartás, megbomlik a gerinc egyensúlya.
Ennek következtében a mozgás szervrendszer területén mozgásbeszűkölés és izomfájdalom alakulhat ki. Az elmozdult csigolyával kapcsolatban álló szerv működése romlik, amely bizonyos idő elteltével negatív tünetekben nyilvánul meg. Végül pedig pszichés problémák is kialakulhatnak.
Minden csigolyához tartozik egy belső szerv, egy szervi, illetve egy pszichés működés, így a gerincoszlop területén kialakult blokkok 3 irányban fejthetik ki hatásukat.  A Dorn-kezelés tehát nemcsak a mozgásszervekre van pozitív hatással,hanem a belső szervekre és a pszichére is.
Enyhébb elváltozásoknál egy-két alkalommal végzett terápia után, súlyosabb esetben négy-öt alkalom után már komoly javulás várható pusztán a gerinc korrigálásával.

Javallott:

 • gerincfájdalmak,-panaszok esetén
 • nem akut gerincsérv
 • lumbágó
 • Ischiasz
 • Scheuermann betegség
 • ízületi artrózis
 • reumatikus megbetegedések
 • spondylosis, spondilarthrosis
 • gerincferdülés
 • teniszkönyök, golfkönyök

Breuss masszázs

A „porckorongmasszázst” Harald Fleig, Rudolf Breusstól tanulta. Ő kezdte el alkalmazni a Dorn-terápiával kombinálva a Breuss masszázst, így ezáltal tovább fokozható volt a két terápia egyenkénti gyógyító hatása. Veszélytelenül, könnyen és sikeresen alkalmazható.
Egy nagyon finom energikus hátmasszázs. A testi, lelki és az energiaáramlás területén létrejött blokádokat hatékonyan fel tudja oldani. A szervezet különböző mechanizmusainak mobilizálását is elősegíti.
 

A terápiák időtartama : 45 perc

 

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs, olyan speciális masszázs mely serkenti, aktivizálja a nyirok rendszer működését.

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, a szervezet méregtelenítésével, az immunrendszer megfelelő működtetésével.

Immunrendszerünkről és a méreganyagok elszállításáról, a nyirok rendszerünk gondoskodik.
A szövet közötti folyadék elvezetésének serkentésével növeljük a méregtelenítést, a sejtek, a belső szervek, ízületek, izmok vérellátását, táplálék és oxigénellátását.

Ismétlődő igénybevétele fokozza a salakanyagok elszállítását, megszűnteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, ily módon a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegíti. Hozzájárul meglevő gyulladások, sebek gyógyulásához, mérsékli a gyulladáskészséget.
A kezelések hatására az érzékeny nyirokterületek (ágyék, hónalj, nyaki terület) megduzzadt fájó nyirokcsomók, fájdalma mérséklődik, működésük javul.

Olajos (aroma) masszázsnál a kötőszövetet és a bőrt masszírozzuk. A  mozdulatok a nyirokkeringés irányában történnek, mely során a nyirokcsomók vibrációs mozdulatokkal aktiválásra kerülnek. A kezelés fontos kiegészítője a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel!
A nyirokcsomók és nyirokvezetékek kezelésekor csak nagyon kis nyomást alkalmazunk, mert a terápia szempontjából fontos nyirokerek a bőrfelszínhez közel helyezkednek el. Fájdalmat nem lehet érezni, a vérkeringés láthatóan nem élénkül meg, a bőr formája nem változik. A nyirokmasszázs lassú, ritmikus gyengéd körkörös mozdulatsorokból áll.

Javallott:

⦁    Prevenciós (megelőző) célból. (Legfontosabb!)
⦁    Fogamzásgátlót szedő nőknek (lehet nem látható felszaporodott szövetközti ödéma)
⦁    Klimaktériumban levő nőknek
⦁    Premenstruális szindróma enyhítésére, feszültség csökkentésére
⦁    Krónikus légúti fertőzésekben: nátha, megfázás, arc-, orrmelléküregek betegségeinél
⦁    Szénanátha enyhítésére
⦁    Legyengült immunrendszer aktiválása
⦁    Fejfájás, migrén esetén hatásos
⦁    Arc- és egyéb ödémák csökkentésére
⦁    Puffadás, székrekedés megszüntetésére
⦁    Cellulit, cellulitisz csökkentésére
⦁    A lábszáron kialakuló ödémák csökkentésére
⦁    Lelki, fizikai trauma enyhítésére (felszabadul)
⦁    Idegesség, alvászavar, koncentráció zavar, túlfeszült idegrendszer oldására
⦁    Magas vérnyomás csökkentésére (vérhígító)
⦁    Betegség utáni felépülés segítésére

Masszázs időtarma: 45 perc

 

Kineziológiai tapasz

Taping terápia
A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.  Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.
A szalag az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bír, vastagsága és nyújthatósága is megegyezik az emberi bőrével, emiatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban. A légáteresztő anyag segít abban, hogy a bőr szabadon lélegezzen. Alapanyaguk elsősorban pamut, lycra és orvosi akril ragasztó. Vannak hatóanyagot, ásványi anyagot is tartalmazó kineziológiai tapaszok. A kineziológiai tapaszok döntő többsége csak hosszirányban nyújtható, de vannak minden irányban nyújtható tapaszok is.

A kineziológiai tapasz
A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.

A tapasz előnyei:
⦁    Gyors segítséget nyújt a fájdalomcsillapításban, lerövidíti a gyógyulási időszakot is;
⦁    Széleskörűen felhasználható;
⦁    Biztonságos gyógyítási módszer, semmiféle kémiai hatóanyagot nem tartalmaz;
⦁    Bőrbarát, légáteresztő anyagból készült, ennek köszönhetően, a bőr szabadon lélegezhet, bőrirritációt nem okoz;
⦁    Rugalmassága miatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban;
⦁    Könnyen rögzíthető, jól tapad, tartós;

Mechanikája
A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti  a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.
     
Jótékony hatásai lehetnek
⦁    A nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik;
⦁    Javul a vérkeringés;
⦁    Csökken a fájdalom;
⦁    Stabilizálja az izmokat, ízületeket;
⦁    Tehermentesíti a sérült szöveteket;
⦁    Megakadályozza az izomgörcsök kialakulását.

Színek és hatásaik
A különböző színű tapaszok anyagukban megegyeznek, egyformán elasztikusak és tartósak. A színek közti különbségnek a színterápiában van szerepe. Tudományos kísérletek is alátámasztják, hogy a rajtunk lévő színek lelki állapotunkat és egészségi állapotunkat is képesek jótékonyan befolyásolni. Minden színnek megvan a biológiai hatása, mely használható gyógyításhoz és harmonizáláshoz, valamint mélyebb szövetszerkezetek stimulálásához. A meleg színek energetizáló hatást váltanak ki, míg a hideg színek hűsítenek, nyugtatnak, ezáltal gyulladás csökkentésére alkalmasak.
Kék – Nyugalom Hűsítő, nyugtató, pihentető szín, görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatású.
Fekete – Erő Fokozza a piros és a kék szín hatását.
Bézs – Semleges Testszínű, semleges hatású, egyáltalán nem feltűnő, esztétikai okokból gyakran használt szín.
Pink – Lazítás Nyugtató hatással van a testre, az izmokat is ellazítja.
Narancs – Serkentés Meleg, aktív szín, enyhíti az izom feszültségeit és görcseit. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.
Vörös – Aktivitás Melegséget, aktivitást, dinamizmust sugároz. Energetizáló hatású, fokozza a vérkeringést. Legyengült izomzat, lassú vérkeringés esetén kifejezetten ajánlott, gyulladás esetén azonban inkább válasszunk a hideg színek közül.
Lila – Kiegyenlítődés Egyesíti a kék hűsítő és a vörös aktivizáló hatását.
Zöld – Harmónia Relaxációs és nyugtató hatású. Ízületi gyulladásra ajánlott.
Citromsárga – Élénkítés A nap színe, meleget és lelkesedést sugároz, élénkíti az idegrendszert. Jó hatással van a bőrproblémákra, a reumára valamint az ízületi gyulladásra.
Fehér – Tisztaság A fény, a tisztaság, az egyszerűség jelképe. A fehér szín nemcsak tiszta, hanem tisztító hatású is.
 
Kismama tape

Amit a kinesio tape biztosít kismamáknak:
⦁    Prevenció
⦁    deréktámasz
⦁    vállövi tartásjavítás
⦁    hasi bőr és izom állapotmegőrzése
⦁    Ha már van mit kezelni
⦁    izomlazítás, jobb keringés biztosítása
⦁    derékfájdalom enyhítése a növekvő teher miatt
⦁    hasi izomvédelem
⦁    stria és hasi bőr állapot javítása
⦁    haematóma gyors feltisztítása

Ellenjavallatok
⦁    friss seb, napégett bőr
⦁    papírvékony bőr (pl.: idősebbek)
⦁    kiemelkedő anyajegy
⦁    terhesség első 3 hónapja (se hasra, se derékra, mert a kismedencei keringést fokozza)
⦁    trombózis
⦁    cukorbetegeknél a szúrt terület (inzulin depó alakulhat ki)
⦁    allergiás reakció
⦁    tumor, melanoma

A kinesio tape mellékhatásai
A tudomány mai állása szerint mellékhatások nem ismertek. A kinesio tapasz nem tartalmaz semmilyen kémiai anyagot (a ragasztó anyagon kívül), hatását csupán mechanikai úton fejti ki. Amennyiben a felhelyezést követően viszketést, csalánkiütést tapasztal, akkor el kell távolítani a bőrről. A  kinesio tapaszt akár több héten keresztül is viselhetjük, az anyag szellőzése miatt nem károsítja a bőrt.

 

F.M.T® “Anolissi„Fascia Movement Terapy®

Egy olyan rendkívül hatékony és komplex (mélyfaszciás) kezelési módszer, amelynek lényege, hogy egy erős, mélyreható fizikai ingerhatást gyakorlunk  a szövetekre, amely hatására helyreáll a normál szöveti egyensúly, csökken a szöveti fájdalom, javul a keringés.  A kezelés közben érzékelt csigolyaelmozdulásokat finoman korrigáljuk, helyre igazítjuk.
 
Miben segít?

⦁    Derékfájdalom (lumbágó), isiász, gerincsérv, porckorong problémák
⦁    Nyak- és hátfájdalmak, gerincferdülés, légzési nehézségek
⦁    Alsó és felső végtagok fájdalma, zsibbadása
⦁    Fejfájás, migrén, szédülés, fülzúgás
⦁    Váll-, csípő- és térdfájdalmak
⦁    Balesetek és különböző sérülések után
⦁    Várandós és szülés utáni állapotban
⦁    Megelőző céllal (gyermekkorban)
⦁    Izomlazítás és izomnyújtás

E problémák leghatékonyabb kezelési módja az F.M.T., amely a test belső öngyógyító működésével, erejével foglalkozik, az agy, a test és a gerinc összefüggésével és ennek az összefüggésnek a gyógyulásra és egészségmegőrzésre való hatásával.

Terápia időtartama: 45 Perc

 

Pióca terápia
A természetgyógyászat számos módszere közül az egyik legősibb, már több ezer évvel korábbi kultúrákban is alkalmazott módszere a piócaterápia. Határainkon túl már elismert módszer. Az orvosi pióca gyógyító képessége a nyálmirigyeken keresztül az emberi testbe kerülő váladék különleges tulajdonságaiban rejlik. A pióca nyálában több, egyéb biológiailag aktív anyagok, enzimek, enzim-inhibitorok és más fehérjék is találhatók. Fő hatóanyaga a HIRUDIN. A hirudin egy 64-66 aminosavból álló vegyületcsalád neve.  

A piócaterápia hatékony lehet a következő problémák esetén is:

- műtéti hegek elhalványítása
- vérhígítás, véralvadás gátlás
- szövetek hidratálása
- fogínysorvadás, fogszuvasodás
- migrén
- terhességi csíkok, narancsbőr, májfoltok, ráncok, pattanásos bőr
- menstruációs zavarok
- Alzheimer
- klimax tünetei; fülzúgás
- prosztataproblémák
- arcüreggyulladás
- meddőség, menstruációs zavarok
- pajzsmirigy problémák
- vérképjavítás
- hajhullás megszűntetése
- görcsök elmulasztás
- érelmeszesedés
- migrén, álmatlanság
- arcüreggyulladás
- zöld hályog
- diabétesz
- izom- és szalagsérülések
- gyulladások: ínhüvely, teniszkönyök, golfkönyök
- allergiás tünetek enyhítése
- legyengült immunrendszer megerősítése
- ízületi, reumatikus, vagy más eredetű panaszok enyhítése
- elhízás
- prevenció gyanánt

Kezelési idő: 45-90 perc

Az élő piócás terápiát ugyan úgy lehet alkalmazni állatoknál is, mint az embereknél!

Főbb területek:
 - spondilózis - arthrózis - ízületi gyulladások - inak, szalagok sérülései - vérömlenyek felszívódásának elősegítése - ödémák, nyirokkeringési problémák - tályogok - gyulladásos folyamatok - anyagcsere problémák - idegek gyulladása, sérülése - fertőzött, nehezen gyógyuló sebek - egyes bőrbetegségek, stb...

 

Reiki kezelés

A terápia felöltözve, utcai ruhában történik, javasolt a pamut ruházat, hogy kényelmesen el tudj lazulni. Maga a kezelés masszázságyon fekve történik. Nincs szükség mentális erőfeszítésre, sőt előkészületekre sem. A kezelés alatt csak behunyt szemmel kényelmesen lazulj el, miközben fogadod az energiakezelést.

A Reiki egy intelligens, életet támogató energia. A kezelő a kezelt személy testére vagy teste fölé helyezi kezeit, az energia magától áramlik, és megtalálja mindazt, amiben az alanynak segítségre van szüksége.
A Reiki kezelés energiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusait. Serkenti a méregtelenítési folyamatot, javítja az anyagcserét, segíti és gyorsítja a regenerációt. Mozgásba hozza a test energiáit, kimerültség esetén helyreállítja a terhelhetőséget. Kiegészíti, harmonizálja a természetes gyógymódokat, lelki, szellemi szinteken is hat.
Fokozott stresszterhelés esetén segíti az ellazulást, az idegrendszer harmóniájának helyreállítását. A Reiki minden egyes emberre egyéni hatást fejt ki, működését mindig a kezelt személy szükségletei határozzák meg.
A Reiki az egészséges ember számára is sok pozitívummal rendelkezik. A test egészében feloldód¬nak a blokkok, energiák szabadulnak fel, oldódik a stressz, harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válnak a testi-lelki működések.

A kezelést követően érdemes több tiszta vizet fogyasztani a nap folyamán támogatva, hogy a méreganyagok kiürüljenek a testből. Igény szerint megbeszéljük a tapasztalataid, kérdéseid a kezeléssel kapcsolatban.

A nagykezelés 90 percig tart, egy-egy területre célzottan alkalmazott kezelés 45 perc.

Javallott:
•    megelőzésre – a rendszeres kezeléssel fenntartható a testi-lelki egészség állapota
•    támogatja a test öngyógyító képességét
•    stresszoldásra, negatív érzelmi feszültség csökkentésére – a reiki kezelés hatékonyan oldja a feszültséget, megszünteti a zavaros gondolatokat, relaxáló hatású
•    segít az energia blokkok oldásában, gyógyulási folyamatok gyorsításában
•    támogatja a test méregtelenítő folyamatait

Aromaterápiás masszázs

Az aromaterápiás masszázs testet, lelket harmonizáló, feltöltő kezelés. A kezelés 4 fázisból épül fel, minden fázisban 2-2 aromaolajat használunk, amely 4 területen fejti ki hatását:

1.    segít a stresszoldásban
2.    erősíti az immunrendszert
3.    csökkenti a gyulladásos folyamatokat
4.    újra egyensúlyba hozza a vegetatív idegrendszert

A 4 folyamat eredményezi a homeosztázist, a test-lélek-szellem egyensúlyba kerül. A kezelés a csakrákon és meridián vonalakon keresztül történik, ötvözi az aromaterápiát és érintésterápiát.

A kezelés ajánlott, ha
•    túl stresszes az életed,
•    gyakran vagy feszült, ideges, ingerlékeny,
•    nem alszol jól, mélyen és eleget,
•    gyakran vagy fáradt és kimerült,
•    szeretnél teljesen kikapcsolni, ellazulni,
•    szeretnéd megtámogatni az immunrendszered,
•    szeretnéd, hogy a feszült izmaid lelazuljanak,